SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fotbollklubbarnas Samorganisation Malmö
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev januari 2012


Välkommen till premiären på nyhetsbrevet från Fotbollklubbarnas Samorganisation!


Som beslutades på Vinterkonferensen den 21 januari, kommer vi fr.o.m. nu att sända ett nyhets- och informationsbrev, (6 gånger/år), om vad som händer i organisationen.
Brevet kommer att distribueras till samtliga medlemsföreningar via E-post, därför är det viktigt att meddela oss ifall den adress utskicket gått till inte är den rätta.
Vi hoppas att detta initiativ ska vara uppskattat och dessutom ge svar på en hel del frågor ni funderat över.


I samband med årsmötet den 29 februari kl. 18.30 på restaurang Översten, hoppas vi även kunna presentera vår nya hemsida. På denna kommer ni också att finna våra nyhetsbrev framöver.


Konstgräsplaner
Den fråga som Samorganisationen lagt ner absolut störst arbete på och fortfarande arbetar hårt med, är utbyggnaden av konstgräsplaner i Malmö.
Statusen just nu ser ut som följer:
Oxievångs IP: beräknas vara klar den 18 maj, får fullmått och 400 lux belysning.
Lindängens IP: beräknas vara klar den 25 maj, får fullmått och 200 lux belysning.
Mariedals IP: beräknas vara färdig i juni, mått 100×60 plus 3m. säkerhetszon.
Sorgenfri IP: projektering pågår, planen får fullmått och stolpar för 400 lux,
men startar med 200. Inga läktare, endast hängräcken.
Limhamns IP: projektering pågår, planen kommer att flyttas närmre nuvarande läktare.


För att påskynda byggandet av konstgräsplaner så kan detta, enligt Malmö Fritid, enbart ske med hjälp av självfinansiering. Kostnaden för detta är c:a 400 000 kr. per år under en 10-årsperiod.


Kontroll av utnyttjandegraden på våra anläggningar.
På förekommen anledning har Fritidsförvaltningen intensifierat sina kontroller av hur föreningarna utnyttjar sina bokade tider. Det har visat sig att allt för många bokar upp tider som de inte använder, medan andra föreningar jagar förtvivlat efter mer tid.
Bara under december debiterade Fritidsförvaltningen föreningarna med 60 000 kr och då endast för bokningar i hallar.
Vi är övertygade om att dessa pengar behövs bättre inom föreningarna och ber er därför att alltid avboka tider ni inte utnyttjar. Alltså skärpning överlag, ni har ögonen på er!


Samorganisationen arbetar också hårt med att få en rättvisare och mer uppdaterad fördelning av träningstiderna för våra föreningar.
Som det varit tidigare så är det fjorårets serietillhörighet som styrt tilldelningen av träningstider i stället för den aktuella serieplaceringen. Detta har fått märkliga konsekvenser och rättas till efterhand.


En bra och utvecklande dialog med Fritidsförvaltningen har nu börjat ge gehör för våra förslag och idéer, de har börjat se över problematiken och försöker få till en bättre lösning.


Ett känt problem är att ytterst få föreningar har möjlighet att börja sin träning redan 16.30, varken vad de gäller senior eller ungdomslag. Både spelare, ledare och de yngre lagens föräldrar slutar sällan sina arbeten före 16.30, vilket gör det omöjligt att starta träningen så tidigt! Malmö Fritid arbetar för att förlänga öppettiderna på planerna till 21,30 istället. Idag är gällande öppettider 16.30 – 21,00


Vi kommer också att arbeta för att få en ändring till stånd och lägga vinteruppehållet mellan den 15.12 till den 15.1 i stället.


Malmömästerskapen
Anmälningarna till 2012 års tävlingar är nu utskickade och vi hoppas på en ökning av antalet lag, speciellt på dam- och flicksidan där det var mycket tunt 2011.
Vinstpremierna för finallagen i herr- och damklassen kommer att vara oförändrade:
Herrar 10 000 kr. för segraren och 5 000 kr. för 2:an, damer 5 000 kr. för segrarna och 2 000 kr. för 2:an.


I damklassen kommer fasta speltider att införas på försök, för att komma till rätta med de problem med speltider som var i fjor.


Skolturnering för flickor födda 2002 och 2003
Av någon anledning minskar antalet flickspelare i Malmö, samtidigt som den ökar i övriga landet. Vi såg detta inte minst i MM förra året.


Man kan tycka det är märkligt när vi har ett av Europas bästa damlag i Malmö, de dubbla svenska mästarinnorna LdB FC Malmö! Dessutom spelar LB 07:s damlag i år i den näst högsta serien i Sverige.


För att intressera fler unga tjejer för att spela fotboll arrangerar Samorganisationen en skolturnering för 9 och 10-års tjejer i Kombihallen måndagen den 12 mars.


Vi hoppas att föreningarna vill engagera sig i turneringen, kanske låna ut matchställ, hjälpa till med coachning med mera. Här finns en bra möjlighet till nyrekrytering från skolorna i ert närområde. När samtliga anmälningar är inkomna, så kontaktar vi de föreningar som kan bli aktuella.


Stadslagen
Det har visat sig att det varit näst intill omöjligt att få tillstånd en match mellan Stadslaget och MFF. Vid Samorganisationens möte med MFF nyligen lanserades en idé som vi beslutat arbeta vidare med.

MFF samlar varje år ett antal lovande talanger för provträning, ett förslag är att dessa spelare tillsammans med spelare från Stadslaget, möter MFF i en match. På så sätt får talangerna och spelarna från Stadslaget en fin möjlighet att visa vad de går för.
Samorganisationen blir då ansvarigt för talanglaget.


Stadslaget juniorer. På vinterkonferensen kom ett förslag från Kulladals FF om att Stadslaget i framtiden ska representeras av ett 16-årslag i stället för ett juniorlag.
Detta med anledning av att våra bästa juniorer oftast spelar i representationslagen, U-lag, eller juniorallsvenskan. Detta är ett stort hinder när spelare ska väljas till Stadslaget.
Ett förslag vi arbetar vidare med.


Stadslaget flickor 96. Vi planerar att åka till Rostock för möte med Mecklenburg/Vorpommern runt den 11 maj. Vi ber därför de föreningar som har flickor som aktuella att ta hänsyn till detta vid sin serieplanering. Resan kommer att ligga i början av veckan för att inte äventyra helgens matchschema.


Samarbetspartners
Samorganisationen kommer på olika sätt att hjälpa till att skapa förtjänstmöjligheter för våra medlemsföreningar.
På Vinterkonferensen medverkade Telesport och Ren förtjänst som båda visade på stora förtjänstmöjligheter. Tala med er kollega som fanns med på konferensen för vidare information, eller kontakta:
Telesport Thomas Stenberg: thomas.stenberg@telesport.se
Ren Förtjänst Mikael Roth: roth@renfortjanst.se
De ställer gärna upp med mer information.


Konsulentträff
På vinterkonferensen framkom önskemål om en årlig konsulentträff för medlemsföreningarna för att bl.a. behandla ekonomiska frågor.
Ett tillfälle där vi även kunde bjuda in potentiella samarbetspartners.
Vi lovar att se över möjligheterna för detta.


Matchresa med föreningsbesök
Vi diskuterade även en Tysklandsresa för representanter från medlemsföreningarna till förslagsvis Bremen, Hamburg eller Rostock till hösten 2012.
Tanken är att besöka en toppklubb och se dem både i träning och match.
Om Markus Rosenberg finns kvar i Bremen så är detta ett intressant alternativ.
Då det fanns ett stort intresse så arbetar vi vidare med frågan.


Ja fotbollsvänner, det här blev en rejäl sammanställning av vad som är på gång i Samorganisationen i premiärbrevet. Vi hoppas att ni uppskattar det här sättet att kommunicera nyheter.
Har ni synpunkter och förslag är dessa alltid välkomna.


Fotbollklubbarnas Samorganisation Malmö
Styrelsen

MM Final

MM final mellan BK Flagg - KSF Prespa Birlik

den 23 juli kl. 19.00 på Dalhems IP