Kulladals FF är årets Malmömästare.
2017-05-31 22:31

Hemma på ett blåsigt och kylslaget Kulladals IP besegrade man Kvarnby IK med 2-1 efter 0-0 i paus.

Vinden förstörde mycket av spelet, men efterhand hittade spelarna allt mer rätt och i den andra halvleken kom målen också.

Kulladals FF gick fram till 2-0 genom mål av Eddie Ekblad (på straff, minut 64) och Markus Swane (74). Kvarnby IK fick dock in en reducering bara tre minuter efter Kulladals 2-0-mål genom Oskar Zubac och låg på hårt mot slutet. 18-årige KFF-målvakten Dominic Cica som storspelade hela matchen höll dock tätt och Kulladals FF kunde ta sin första MM-titel sedan 1998.

För Kvarnby IK var det den femte finalen på de sex senaste åren och den tredje raka.

Rutinerade domaren Jörgen Berggren gjorde en bra insats.

MM final Herrar
2017-05-30 10:26
Imorgon avgörs herrarnas MM final. Kulladals FF möter Kvarnby IK, på Kulladals IP kl. 18.30.
Kulladals FF har 8 finaler bakom sig varav 6 har slutat med vinst. Kvarnby IK har 5 finaler och en seger.
Vi ses på Kulladals IP
2017-05-09 11:58
Årets Fotbollstjej 2016 Ebba Wieder FC Rosengård fick sitt pris av Samorganisationens ordf. Olle Winqvist före matchen mot Kopparbergs/Göteborg. (Foto Jörgen Sköld).

Benfica
2017-03-30 15:34

Fotbollklubbarnas Samorganisation Malmö besöker Benfica tillsammans med klubbarna i Malmö.

Fredagen den10 mars samlades 23 förväntansfulla tränare för att besöka Benficas akademi och träningsanläggning i Lissabon.

Med som guide var Anders Andersson, som tidigare spelat i både Benfica och Belenenses. Vi fick bl.a.  nöjet att titta på Benficas P15 som spelade seriematch på deras träningscamp.

Intressant att följa hur man spelar i Portugal där man visa upp några riktiga guldkorn, som säkert kan nå ända fram till A laget i framtiden

Anders berättade om sin resa med stor inlevelse från Svenstorps IF till Malmö FF. För att sedan gå vidare ut i Europa där första anhalten blev Blackburn Rovers i England, för att därefter ta klivet över till Ålborg i Danmark. Fortsatte därefter till Benfica och avsluta Portugalresan hos lokal kollegan Belenenses, för att avsluta karriären i Malmö FF.

En av konferens dagarna fick vi besök av Stefan Schwarz som berättade om sitt rika fotbolls liv. Från Bayern Leverkusens ungdomsakademi och deras tuffa träningsmetoder, till dom stora arenorna med lag som Benfica, Arsenal, Fiorentina, Valencia och Sunderland.

Vid vår andra dag på Benfica Campen togs vi emot av Jorge och en kollega till honom som berättade om Benficas upplägg med träningsplaner, träningshall och anläggningar för fys- och rehab träning. Noterbart är att även Benfica har investerat i en ny konstgräsplan, allt för att kunna förbereda sig inför matcher på detta underlag. Dagen avslutades med två timmar träning och matchteori i hur man vill utbilda sina ungdomsspelare

Benfica inackorderar spelare från 12 års ålder där dessa kan komma från hela Portugal men också från andra länder. Man har ett nära samarbete med skolorna i och kring sin träningsanläggning med ansvar för transporter till och från skolan, allt för det skall vara så smidigt som möjligt att kombinera skola och fotbollsträning.

En notering och säkert inspirerande för många av de unga i akademin är att A laget tränar, äter och vilar på Campen inför sina hemmamatcher och man kan då som ung akademispelare känna närheten till A truppen även om nålsögat är mycket litet att ta sig hela vägen upp till att bli en av de professionella i A laget i framtiden.

På området fanns det också två arenor med en kapacitet på 3000 åskådare utöver alla de 5-6 gräsplaner av yttersta kvalitet. A-laget har sin egen plan, men kan välja att härja fritt på vilken av de övriga planerna om man så önskade. Värt att notera att man planerar för att bygga ut till det dubbla antalet planer på anläggningen som man äger till 100%.

Som sig bör avlutades resan med match mellan Benfica  - Belenenses, vinst för Benfica med 4-0 och nöjet att se våra svenskar Victor Nilsson Lindelöv i Benfica och Robert Åhman Persson i Belenenses.

Det var en mycket nöjd tränargrupp efter dagarna i Portugal som både var lärorikt och gav inspiration att bygga vidare sina egna verksamheter, med nya idéer i bagaget.

Vi rikta också ett stort tack till både Anders Andersson och Stefan Schwarz för deras engagemang under dagarna i Lissabon och Portugal!

Tack alla för ett gott samarbete under hela resan och vi från samorganisationen önskar alla lycka till i sina klubbar inför seriestarterna.

Olle, Bosse, Rolf och Terje

MM Kvartsfinaler Herrar
2017-03-01 12:31
Speldagarna för kvartsfinalerna den 15 - 20 mars är lottade.
1. Kulladals FF - Malmö City FC         3-0
2. Lilla Torg FF - FC Bellevue             2-0
3. Kvarnby IK - FBK Balkan               7-5
4. IFK Klagshamn - Bunkeflo FF       6-4

Semifinaler spelas den 12-14 april
5. Kulladals FF - Lilla Torg FF             6-5
6. Kvarnby IK - IFK Klagshamn         5-1

Finalen spelas den 31 maj kl. 18.30 Kulladals IP
7. Kulladals FF - Kvarnby IK               2-1
Årets junior och fotbollstjej utsedda
2017-02-21 10:49

Fotbollklubbarnas Samorganisation har utsett Mattias Svanberg Malmö FF till årets junior. Mattias har under 2016 haft fantastiskt utveckling i klubblag och landslag. Där en avgörande insats var  i den allsvenska slutspurten borta mot Falkenberg.

Årets fotbollstjej , Ebba Wieder FC Rosengård. Ebba har varit duktig spelare i FC Rosengård, som kommer från klubbens egna ungdomsled.  Ebba har utvecklats positivt är nu etablerad i A-laget och var med och tog FC Rosengård till kvartsfinal i Champions League.

Ett stort grattis till pristagarna ,som  kommer uppmärksammas på idrottsgalan i april.

klart.se