Juniorer, U 17, Pojkar 16 - P 15, Flickor 16, Pojkar 14, Flickor 14, Pojkar 13, Flickor 13

Fotbollklubbarnas Samorganisations lottning gäller som spelordning.

§ 2. Hemmalag.

Hemmalag är det lag som först nämns i spelordningen.

§ 3. Domare.

Domare tillsätts och betalas av hemmalag till och med semifinaler. I åldersgrupperna P 13, P 12, P 11, F 13, F 12, F 11. får hemmalaget tillsätta. Ungdomsdomare. Från och med semifinaler skall domare tillhöra Malmö Fotbolldomarklubb. I åldersgrupperna junior, U 17 P 16, F 16, P 15,  P 14 och F 14 skall domare tillsättas och betalas av hemmalagsamt tillhöra Malmö Fotbolldomarklubb.

OBS! För juniorer och U 17 skall det vara det vara HD samt AD, tre domare.

Observera att samtliga finaldomare beställs och bekostas av Fotbollklubbarnas Samorganisation.

§ 4. Avbytare.

Antal avbytare är fem (5) för 11-mannaspel. I all 7-mannafotboll är antalet avbytare obegränsat. Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte av spelare får göras även under spelets gång (flygande byte). Avbytare får inte inträda på spelplan förrän spelaren lämnat planen. Bytet skall ske vid mittlinjen. Om skadad spelare lämnar spelplan på annan plats än mittlinjen, får denne ersättas först när bollen är ur spel. Utvisad spelare får inte ersättas.

§ 5. Bollar.

Bollar tillhandahålls av hemmalaget.

§ 6. Matchrapport.

Matchrapport skall omedelbart efter spelad match insändas till Fotbollklubbarnas Samorganisation. Saknas organisationens blankett kan likvärdig användas.

§ 7. Matchtider.

Matchtid för junior 2 x 45 minuter, U 17, P 16-15 och F 16 2 x 40 minuter, P 14, P 13 och F 14, F 13, 2 x 30 minuter, P 12, P 11 och F 12, F11, 2 x 25 minuter.

§ 8. Straffavgift.

Lag som inte kommer till spel efter verkställd lottning utgår straffavgift på 500:- samt ådöms betala domarkostnad.

§ 9. Priser.

Priser utgår till finallagen i form av vandringspris och hederspris till vinnande lag. Förlorande lag får hederspris. Samtliga spelare i final erhåller minspriser.

§ 10. Oavgjort.

Vid oavgjort resultat tillämpas straffar enligt SV. FF:s bestämmelser. Varje lag lägger fem (5) straffar växelvis. Om, efter att båda lagen lagt fem (5) straffsparkar, båda lagen gjort lika många mål eller inga alls skall straffsparkarna fortsätta genom att lagen växelvis lägger var sin straff till ett avgörande sker. Endast de spelare som är på spelplan vid matchens slut får deltaga. Om ett lag slutar matchen med fler spelare än motståndarlaget ska de reducera sitt spelaranatal så att de har lika många spelare som motståndarlaget. Domare skall meddelas om vilken spelare som på detta sätt uteslutits.

§ 11. Dispens.

Föreningar med dispenser godkända av Skånes Fotbollförbund är berättigade att använda en spelare i 7-mannafotbollen och två (2) spelare i 11-mannafotbollen i denna tävling. Föreningar som deltager i juniorserier i div. 3 och lägre får använda fyra (4) valfria 19-åringar även i denna tävling.